NL-Alert waarschuwt en informeert je over noodsituaties. In een NL-Alert staat wat er aan de hand is, wat je moet doen en waar je meer informatie kunt vinden. NL-Alert ontvang je op je mobiel. Ook zie je NL-Alert op steeds meer digitale reclameschermen en reisinformatieschermen van trein, bus, tram en metro. Zie je een NL-Alert? Lees het bericht meteen, kom in actie en help ook anderen daarbij.
NL-Alert wordt ingezet bij levens- en gezondheidsbedreigende situaties, zoals een grote brand, terroristische aanslag of onverwacht noodweer. NL-Alert wordt niet ingezet om goederen of diensten te promoten of te verkopen. Lees hier ervaringen van Nederlanders die een NL-Alert ontvingen in verschillende noodsituaties.
In een NL-Alert staat wat er aan de hand is, wat je moet doen en waar je meer informatie kunt vinden. Zie je een NL-Alert? Lees het bericht meteen, kom in actie en help anderen daarbij.
Er kunnen meerdere redenen zijn waarom je het NL-Alert niet hebt ontvangen. Deze video legt precies uit hoe het kan dat je geen NL-Alert hebt ontvangen.
Kijk ook op de site van jouw veiligheidsregio, om meer informatie te vinden over het uitzendgebied en het NL-Alert.
Een NL-Alert wordt uitgezonden via zendmasten van de mobiele telecomproviders. De zendmasten zenden soms ook deels uit naar een gebied waar het NL-Alert niet voor bedoeld is. Kijk daarom - als je een NL-Alert ontvangt - altijd op de site van jouw veiligheidsregio waar het NL-Alert naar verwijst.
Ja, NL-Alert op de mobiele telefoon werkt ook als het netwerk overbelast is. NL-Alert maakt namelijk gebruik van cell broadcast.
Hier vind je mogelijk meer antwoorden op je vragen. Staat jouw vraag er toch niet bij? Neem dan contact op met ‘Informatie Rijksoverheid’ via www.rijksoverheid.nl/contact. Je kunt ook bellen naar 1400 op werkdagen van 8.00 uur tot 20.00 uur (lokaal tarief).
Deel deze informatie via: