Campagne voor realistisch beeld van vrijwillige brandweer

Met een landelijke campagne geeft Brandweer Nederland een realistischer beeld van wat de vrijwillige brandweer inhoudt. Deze ‘aandachtscampagne’ start vandaag en laat zien dat brandweervrijwilligers ‘gewone mensen’ zijn die zich bijzonder inzetten. Ook in onze regio gaan we hier aandacht aan besteden.

Onterechte belemmeringen
Een uitgebreid onderzoek van het Nederlands Instituut Publieke Veiligheid onder burgers (NIPV, 2020) laat zien dat slechts een derde weet dat de brandweer vooral uit vrijwilligers bestaat. Daarnaast denkt men dat brandweermensen altijd moet opkomen bij een alarmering en dat de combinatie met een hoofdbaan, de zorg voor kinderen etc. een belangrijke belemmering is. Ook denken veel mensen die in principe wel geschikt zouden zijn, dat ze ongeschikt zijn voor de brandweer. Uit het onderzoek blijkt dat burgers eerder bereid zouden zijn brandweervrijwilliger te worden als zij de juiste informatie hebben over de inhoud en de urgentie. Reden voor een aandachtscampagne!

Brandweer realistisch in beeld
Om een beter beeld te geven van het werk van de vrijwillige brandweer, is vandaag de landelijke campagne ‘Brandweervrijwilligers: Gewone mensen, bijzondere inzet’ gestart. Hiermee laten we landelijk zien dat bijna iedereen kan brandweervrijwilliger worden en dat vrijwilligers ook hard nodig zijn. De campagne is online te zien, zo worden er podcasts gemaakt, video’s, quizzen en zijn er allerlei social posts om de vrijwilliger in beeld te brengen. Volgen en delen wordt gewaardeerd! Check regelmatig Instagram: www.instagram.com/BrandweerGZ en Facebook: www.facebook.com/BrandweerGZ. De campagnewebsite is www.brandweer.nl/brandweervrijwilligers.

undefined

Deel deze informatie via:

Nieuws