Brandweerpost Kesteren wint hoofdklasse vaardigheidstoets en wordt landskampioen

Afgelopen zaterdag heeft brandweerpost Kesteren de titel van landskampioen in de hoofdklasse gewonnen. Dit gebeurde tijdens de landelijke hoofdklasse vaardigheidstoetsen in Dirksland. Ze hebben de overwinning met maar liefst 186 punten verschil op de nummer twee behaald. Dit laat zien hoe goed het team is! Dit jaar moesten de brandweermannen en -vrouwen moeilijke situaties oplossen. Ze moesten goed samenwerken en slimme keuzes maken.

 Scenario vol uitdagingen: verkeersongeval met gevaarlijke stoffen
De deelnemers kregen een moeilijke oefening. Ze moesten een ernstig verkeersongeval met meerdere voertuigen, gewonden en gevaarlijke stoffen aanpakken. Dit gebeurde op de Oosthavendijk in Dirksland. Bij het incident was een politieachtervolging betrokken. Een voertuig met vermoedelijk drugsafval veroorzaakte een kettingreactie van ongelukken.

Twee lijnbussen, een personenauto met een aanhangwagen en andere voertuigen waren bij het ongeluk betrokken. Een bus kantelde en kwam deels in de berm terecht. Hierbij vloog steigermateriaal door de lucht en de chauffeur raakte ernstig gewond. In de bus zaten kinderen, van wie sommigen lichtgewond raakten. Een van de leraren was ernstig gewond en niet aanspreekbaar.

Een vrachtwagen die boomstammen aan het laden was, kwam ook in gevaar. De bus botste tegen een stapel boomstammen en de chauffeur van de kraan raakte bekneld onder de gevallen stammen. Verderop was er een auto met een aanhanger vol verdachte chemicaliën in de haven beland. Een groot vat met gevaarlijke stoffen dreigde het water in te rollen. Ook was er een derde voertuig in het water beland, waarbij de chauffeur op het dak vastzat.

Vakmanschap en samenwerking zorgen voor succes
Brandweerpost Kesteren liet tijdens deze oefening zien wat ze waard zijn. Door goede beslissingen te nemen, snel te handelen en goed samen te werken, kon het team alle uitdagingen aan. De overwinning van Kesteren is een hoogtepunt voor het team en laat zien hoe belangrijk goed opgeleide brandweermensen zijn in gevaarlijke situaties.

Trots en waardering
“We zijn heel trots op deze prestatie,” zegt de teamleider van brandweerpost Kesteren. “Dit resultaat laat zien hoe belangrijk het is om goed te trainen en samen te werken. Het verschil van 186 punten met de nummer twee toont de hoge kwaliteit van ons team aan. We willen iedereen bedanken voor hun steun en kijken uit naar de uitdagingen die in de toekomst komen.”

undefined

Deel deze informatie via:

Nieuws