Brandpreventieweken oktober: Veilig opladen van e-bike accu's

Tijdens de Brandpreventieweken in oktober staat het thema ‘veilig opladen van accu’s van elektrische fietsen’ centraal. De Veiligheidsregio Gelderland-Zuid (VRGZ) waarschuwt met de campagne voor de brandrisico's die kunnen ontstaan bij het opladen van e-bike accu's en biedt tips om deze gevaren te voorkomen.

E-bikes en e-scooters zijn populairder dan ooit. Met de stijging van het aantal elektrische fietsen en scooters, stijgt ook het aantal branden dat wordt veroorzaakt door de bijbehorende accu’s. Goed onderhoud van de accu vermindert niet alleen het risico op brand, het zorgt er ook voor dat deze langer mee gaat.

Samenwerking voor een veilige omgeving
Voor deze campagne werken we samen met de veiligheidsregio’s binnen Oost5 (Veiligheidsregio’s in Gelderland en Overijssel), de RAI Vereniging en BOVAG. Fietsenmakers spelen hierin een belangrijke rol, doordat zij de campagne actief onder de aandacht brengen bij hun inwoners en klanten.

Campagne op social media
De hele maand oktober zal de campagne te volgen zijn op de social media-kanalen van de VRGZ. Ook via gemeentelijke social media binnen de regio zal de boodschap gedeeld worden.

Stoeptegelstickers
Daarnaast worden stoeptegelstickers geplaatst op locaties zoals fietsenstallingen bij bus- en treinstations, scholen, bibliotheken en gemeentehuizen. Hiermee willen we het grote publiek bereiken en hen bewust maken van de veiligheidsrisico’s rondom veilig opladen. Daarnaast zal de burgemeester van Neder-Betuwe, Jan Kottelenberg, op 7 oktober een stoeptegelsticker plakken bij het Van Lodenstein College in Kesteren om zo aandacht te vragen voor het thema van de Brandpreventieweken.

Volg ons!
Volg ons op de socials voor nuttige tips en adviezen over het veilig opladen van e-bike accu’s:
Instagram: www.instagram.com/BrandweerGZ en Facebook: www.facebook.com/BrandweerGZ.
En bezoek de website van de campagne: iklaadaccuraat.nl

undefined

Deel deze informatie via:

Nieuws